Obvestilo o piškotkih

1. Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna besedila datoteka, ki jo spletno mesto pri vašem obisku shrani v vaš računalnik. S piškotki se shranijo vaše nastavitve, nastavitve spletnega mesta, kot je prednostna nastavitev jezika ali naslov. Pri ponovnem obisku spletnega mesta vaš spletni brskalnik pošlje nazaj piškotke, ki pripadajo temu spletnemu mestu. To omogoča prikaz informacij, prilagojenih vašim potrebam.

Obstaja več vrst piškotkov. V nekaterih primerih se piškotki samodejno izbrišejo, ko uporabnik zapre svoj brskalnik, v drugih primerih pa se piškotki shranijo za daljše časovno obdobje in se lahko uporabljajo tudi pri nadaljnji uporabi storitev.

Pomembno je vedeti: spletno mesto ne more dostopati do tistih podatkov, za katere mu tega niste omogočili, in v nobenem primeru ne more dostopati do drugih datotek v vašem računalniku.

Če ne želite, da spletno mesto shrani kakršne koli podatke o vašem brskanju po domeni, lahko vedno spremenite nastavitve v svojem spletnem brskalniku.

2. Zakaj se uporabljajo piškotki?

Da bi zagotovili boljšo izkušnjo ob obisku spletnega mesta, večina spletnih mest uporablja piškotke. To so uporabne tehnike za zbiranje in uporabo informacij. Spletno mesto je zato preprostejše za uporabo. Piškotke lahko uporabljajo lastniki spletnih mest ali tretje osebe, npr. oglaševalci, ki komunicirajo prek spletnih mest, ki jih obiskujete. Piškotki, na primer, zagotavljajo, da se lahko v spletnem mestu prijavite ali da se shranijo vaše nastavitve, kot so nastavitve lokacije in jezika. Prav tako med spletnim nakupovanjem sledijo vaši digitalni nakupovalni košarici.

Lastniki spletnih mest lahko prek piškotkov vidijo, kako pogosto obiskovalci obiskujejo njihova spletna mesta in po katerih straneh brskajo. Nekateri piškotki si lahko tudi zapomnijo podatke o vašem deskanju po spletu. Tako lahko spletna mesta in oglaševalci izvedo več o vaših interesih, na podlagi katerih lahko prikazujejo ustreznejše oglase. Oglasi nam pomagajo pri financiranju in vzdrževanju našega spletnega mesta. Zaradi piškotkov so oglasi v kar največji meri prilagojeni vašim željam in interesom.

Piškotki so shranjeni v vašem računalniku in lahko jih kadar koli izbrišete.

Informacije, kako izbrisati piškotke iz vašega računalnika, so na voljo v zavihku Pomoč v vašem spletnem brskalniku. Upoštevajte, da boste morali po izbrisu piškotkov na nekaterih spletnih mestih ponastaviti nastavitve ali se ponovno prijaviti, v določenih primerih bo funkcionalnost spletnih mest omejena ali pa sploh ne bo mogoče dostopati do njih.

Kaj je pomembno vedeti: Uporaba piškotkov je varna. Trženje prek e-pošte in telemarketinške kampanje niso povezani s piškotki. Piškotki ne shranijo vašega e-poštnega naslova ali telefonske številke, prav tako pa ne ustvarijo profila, ki omogoča sledenje uporabniku s piškotki. V nadaljevanju je na voljo več informacij o piškotkih, ki jih uporablja to spletno mesto.

3. Več informacij o posameznih vrstah piškotkov

Statistični piškotki – piškotki, s katerimi lahko sledimo obiskom spletnega mesta

Da bi ugotovili, kateri deli spletnega mesta so najbolj zanimivi za naše obiskovalce, si s pomočjo programske opreme tretjih oseb nenehno prizadevamo meriti, koliko oseb obišče naše spletno mesto in kaj si najpogosteje ogledujejo. Za to uporabljamo piškotke.

Iz zbranih podatkih pridobivamo statistiko. Ti statistični podatki nam omogočajo vpogled v to, kako pogosto je obiskano naše spletno mesto in kje se naši obiskovalci najdlje zadržijo. To nam omogoča, da strukturo spletnega mesta, krmarjenje po njem in njegove vsebine pripravimo tako, da si čim bolj zanimivi in preprosti za uporabo.

Piškotke uporabljamo za:

  • spremljanje števila obiskovalcev našega spletnega mesta;
  • spremljanje, kako dolgo se vsak obiskovalec zadrži na našem spletnem mestu;
  • oceno delov našega spletnega mesta, ki jih je treba prilagoditi;
  • optimizacijo spletnega mesta.

Google Analytics

https://www.google.com/analytics/terms/us.html
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Piškotki oglaševalskih partnerjev:

4. Nastavitve brskalnika

Če piškotkov spletnega mesta ne želite shraniti v računalnik, lahko nastavitve brskalnika nastavite tako, da prejmete opozorilo, preden se piškotki shranijo. Nastavitve lahko prilagodite tudi tako, da brskalnik zavrne bodisi vse piškotke bodisi piškotke tretjih oseb, lahko pa izbrišete tudi že shranjene piškotke. Upoštevajte, da je treba nastavitve prilagoditi ločeno za vsak brskalnik in računalnik, ki ga uporabljate.

Če piškotke onemogočite, ne moremo več jamčiti, da bo naše spletno mesto delovalo pravilno. Možno je, da bodo nekatere funkcije spletnega mesta onemogočene ali pa si ne boste mogli ogledovati določenih spletnih mest. Pomnite, da zavrnitev piškotkov ne pomeni, da oglasi ne bodo več prikazani. To pomeni samo, da oglasi ne bodo več prilagojeni vašim interesom in se bodo prikazovali še pogosteje.

Dovolim prenos osebnih podatkov iz zgornjega obrazca z namenom, da predstavnik podjetja SmartIS vzpostavi stik z menoj in/ali mojo organizacijo v zvezi z dodatnimi informacijami o rešitvi hiperkonvergenčne infrastrukture vSAN družbe VMware, ki je predmet te kampanje. Podatki za stik v zvezi z zaščito podatkov:

5. Končne pripombe

Vsebino teh izjav lahko občasno prilagodimo zaradi razvoja našega spletnega mesta ali sprememb pravil v zvezi s piškotki. Vsebino izjav in sezname tretjih oseb, katerih piškotki se uporabljajo na našem spletnem mestu, lahko spremenimo brez predhodnega obvestila, razen če taka sprememba vpliva na vaše pravice, v tem primeru vas bomo pravočasno obvestili o tem. Pri vsakem brskanju po tem spletnem mestu si ogledujete najnovejšo različico.

Če imate kakršna koli vprašanja in/ali pripombe, smo vam na voljo prek: info@snt.si